Lempparikeitto: Thaimaalainen kana-nuudelikeitto



Mä en ole mikään himokokkaaja, johtuen tosin enemmän laiskuudesta ja ajan puutteesta (plus että sillä ajalla lapset roikkuu lahkeissa) kuin siitä etten osaisi. Varsinkin viime aikoina on tuntunut, että teen tosi vähän ruokaa ja aina niitä samoja. Ainahan meillä jotain syödään, mutta ei se oikein tunnu kokkailulta tyrkätä vain valmiita kanankinttuja uuniin. Pitäisi jaksaa googlailla nopeita reseptejä ja tehdä aina viikon ruokalista etukäteen, helpottaisi kummasti kun ei tarvitsisi aina miettiä että no mitäs tänään ja taasko tätä samaa. 

Tämä thaikeitto on ollut ensimaistamisesta asti mun lempparikeitto, niiiiin hyvvää! Ohje on saatu ystäväni äidiltä (mun varaäiti T), joka kävi muistaakseni jonkinlaisen thairuokakurssin kansalaisopistolla ja tarjosi sitten tätä keittoa. Mä olen elämäni aikana syönyt heillä kyllä ihan mahdottoman usein, ja aina jäätävät annokset tietty. :D Siellä ruoka on niiiin hyvää, aina. Ja heillä on muutenkin sellainen koti, jonne on aina tervetullut istumaan ruokapöytään. Käyn heillä edelleen ihan itsekseni (tai kävisin, elleivät olisi juuri nyt vuotta ulkomailla, dääm!), vaikka ystäväni on kauan sitten muuttanut pois kotoa. Siellä on aina niin lämmin fiilis, ai että. T kuulemma kehuu työkavereilleenkin että hänen aikuisen lapsensa ystävät käyvät heillä edelleen muuten vain. :D



Mutta tässäpä se ohje:

6 dl             kookosmaitoa
2 rkl            punaista currytahnaa
1 tl              kurkumajauhetta
400 g          broileria
6 dl             kanalientä
4 rkl            kalakastiketta
1 rkl            soijakastiketta
                   mustapippuria
1                 limetin mehu
200-400 g   munanuudelia


Koristeluun:

kevätsipulia, punaista chiliä ja salottisipulia hienonnettuna
korianteria silputtuna
paistettuja valkosipuliviipaleita (tai voi laittaa viipaleena/murskana keiton sekaan)


- Mittaa kattilaan 2dl kookosmaitoa, kiehauta ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

- Lisää currytahna ja kurkuma. Sekoita huolella ja hauduta, kunnes seos on tuoksuvaa.

- Lisää kattilaan broilerin palat ja kypsennä niitä muutama minuutti koko ajan käännellen.

- Lisää joukkoon loput kookosmaidosta, kanaliemi sekä kala- ja soijakastike. Mausta mustapippurilla ja hauduta keittoa hiljalleen noin 10 minuuttia.

- Lisää lopuksi limetin mehu.

- Kaada joukkoon keitetyt ja huuhdellut nuudelit.

- Koristele ja nauti.


Itse teen tuota lientä hieman enemmän, sillä mun ostamat kookosmaitotölkit on sen kokoisia, että siitä jäisi pari desiä yli ja enhän minä sitä sitten muista mihinkään käyttää. Lisäksi se liemi on niin sairaan hyvää, että sitä voisi juoda tyyliin sellaisenaan. Eli laitan siis kookosmaitoa noin 8dl ja sitten kaikkia muita liemen aineita samassa suhteessa enemmän, en mitenkään kovin tarkasti. Heittelen aineita aina miten sattuu kokatessa. 

Broilerit ostan aina isompina paloina, suikaleet on liian rimpuloita. Ostan yleensä (maustamattomia!) broilerin ohutleikkeitä ja leikkaan niistä sopivia suupaloja. Valkosipulin laitan murskana keiton joukkoon, koska en jaksa paistaa niitä erikseen. Korianteria en yleensä laita, en ole siitä oppinut tykkäämään.

Jos yhtään iskee thaikeittiön maut niin suosittelen! Itse tein tätä eilen kevyeksi pikku iltapalaksi ja söin kaksi isoa annosta illalla 21-22 aikaan. :D



2 kommenttia

  1. Oioi, ihana resepti ! ♥ Tämä testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Mutta varoitan, on aika sotkusta syötävää lusikalla kun nuudelit luiskahtelee miten sattuu :D Mä syön yleensä sekä haarukalla että lusikalla, silleen säätäen sopivasti :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!