Viime päivinäOn kyllä aika juossut taas ihan vauhdilla ennen joulua! On se jännä miten joka vuosi se joulu tulee yhtä puskista. Tänä vuonna luulin että ollaan ajoissa esim. kuusen kanssa, mutta viime viikonloppuna tajusin että jouluhan onkin jo ihan kohta! Miten mä en pysy päivissä mukana vaikka mullakin oli tänä vuonna, eka kertaa piiiiitkään aikaan, ikioma joulukalenteri. Eikä mikä tahansa joulukalenteri, vaan Miehen mulle tekemä ihana yllätys. Voi muru. <3 Se kalenteri on niin ihana että siitä pitää kyllä kirjoittaa ihan kokonaan oma juttunsa, semmoinen mun Murusen hehkutuspostaus jossa kehun hänet kupruille, heh.

Viime viikolla oli Nöppösen päiväkodin joulujuhla ja joulupukkikin kävi tietysti jakamassa lahjat. Leivottiin pipareita ja Nöppönen askarteli pari joulukoristetta. Hilppulalla oli paha mieli kun ei saanut askarrella mukana (eli liimata pahveja yhteen, hmm ei ihan olis onnistunu meidän 1v3kk ikäiseltä), hän sitten tyytyi varastamaan liimapuikon (huom. suljetun) ja puristi sitä kainalossaan koko ajan. Ja esitti vastalauseensa varsin äänekkäästi.

Lauantaina me käytiin hakemassa kuusi Miehen porukoiden mökiltä. Tehtiin siellä oikein pulkkaretki nuotioineen ja makkaranpaistoineen ja oli ihan huippua kun Miehen sisko lapsineen oli myös mukana. Nöppösellä oli niiiin kivaa serkkujen kanssa, leikit ja jutut menee kyllä tosi hyvin yksiin heillä. Hilppulalla oli jälleen paha mieli, ei ollut hyvä kantorinkassa eikä pulkassa. Sylissäkään ei kovin kivaa ollut, mutta menetteli. Hilppulasta ei ole kyllä mikään talviulkoilija vielä kuoriutunut, hän ei juuri viihdy pihalla näillä keleillä (tai ole viihtynyt pitkään aikaan). Onhan se vaikea liikkua tönkkönä pingviininä ja tumput käsissä ei saa mitään tehtyä, kaatuu jatkuvasti lumessa eikä pääse itse pystyyn kuten sisällä. Mutta se mua ihmetyttää että pulkassa ei ole kivaa?! Muutaman kerran olen yrittänyt mäkeä laskea, ei tykkää ollenkaan varsinkaan siitä mäen nousemisesta sitten (pulkan kyydissä siis). Auratulla tiellä rauhassa pulkan vetäminen vielä menee, mutta esim. siellä mökillä umpihangessa, vain toisten jalanjäljissä muljuttelu, ei ollut kivaa.
Ukin ja mummon tekemää makkaraa!


Lauantaina menin illalla vielä ystäväpariskunnan tupareihin, vitsit että oli kiva ilta! Heillä on älyttömän kaunis koti, kaikkea ihanaa itse tuunattua joka paikassa. Tarjoilut oli hyvät ja seura mitä mainioin. Pelattiin myös semmosta murhamysteeri-peliä, jossa olin kyllä maailman huonoin, mutta se oli silti tosi hauskaa! Että kiitos vaan illasta ystäväiset, oli hirmu kivvaa. <3Eilen hoidin vielä viimeiset jouluostokset miehen käydessä ruokakaupassa (oli joku muukin lähtenyt Prismaan) ja käyttäessä Nöppösen 3-vuotiaan hammastarkastuksessa. Kävin optikollakin, koska JES neljän vuoden jälkeen sain viimein aikaiseksi hankkia uudet silmälasit, jopa kahdet! Entiset on kyllä aika naarmuiset, näkee ehkä himppasen paremmin uusilla ja alkaa tietysti tämä vanha mallikin jo tympiä. Silmälasien sovittaminen on vaan niin tuskaa kun mitään ei tunnun löytyvän, siksi tässä on neljä vuotta vierähtänytkin… Muoviset kehykset näyttää muiden päässä aina niin hienoilta, mutta itse kun sovitan niin tuntuu, että on sukelluslasit päässä. Mutta no, semmoset sukelluslasit nyt kuitenkin sitten valitsin, ja toiset on kuulemma vähän Kekkoset. :D

Tänään Mies on laittanut jouluruokia ja minä oon siivonnu ja koristellu kuusen lasten kanssa (tai Hilppula yritti kovasti sabotoida sitä koristelua). Nyt on koti jouluinen ja siisti, luuttusin oikein lattiatkin (tässä asunnossa ei olla helmikuisen muuton jälkeen luututtu). Ja eihän meillä ollut edes kunnon lattialuuttua joka olisi mopissa pysynyt, joten käsipelillä oli neuroosien voimin mentävä. Kontallani sitten luuttusin kaikki 96 neliötä, kylläpä tuntui polvissa voin kertoa. Mies totesi, että jos mulla olisi ollut vähemmän vaatetta päällä niin viihdearvo mun perä pystyssä heilumiseen olisi ollut vielä korkeammalla. :D Mutta nyt on puhdasta ja sielu lepää, ja ruuatkin niin valmiina kuin voi olla. Huomenna saadaan keskittyä vain lasten kanssa olemiseen ja rentoutumiseen, ruuat tarvii vaan lämmittää sitten iltapäivällä kun mun ja Miehen porukat tulee päivälliselle. Eilen paketoin lahjatkin ja kaikki odottaa valmiina varastossa pukkia (ukki tai pappa, hys hys ei kerrota Nöppöselle!).      


Minun joulukalenteri <3

Takassa feikkikynttilät ja valosarja, Hilppula käy viskomassa noita kynttilöitä jatkuvasti pitkin lattioita.

Lasten muumikalenteri (toinen kalenteri on joulusukka, jossa pieniä ylläreitä).

Pikkukuusessa Nöppösen tekemiä koristeita (ja takana Nöppösen tekemä joulukortti <3)

   
            
Ihanaa kun huomenna pääsee nauttimaan pitkästä aikaa jouluruuista, Mies kyllä ahkerasti tänään väänsi kolme laatikkoa ihan yksin. Me syödään lounaaksi riisipuuroa, karjalanpiirakoita ja kinkkua varmaankin ihan oman perheen kesken, ja sitten päivälliselle tulee tosiaan meidän molempien porukat. Päivällisen menuun kuuluu:


Leipä ja kylmäsavulohi
Salaattia
Punajuuri-fetasalaatti sekä maustekurkkuja
Omenainen lanttulaatikko (uusi kokeilu)
Punajuuri-bataattilaatikko Aurajuustolla (uusi kokeilu)
Perinteinen porkkanalaatikko
Perinteinen kinkku
Hirvipaisti (Miehen äiti tuo)
Sitruunatorttu jälkkäriksi, tai jos sitä ei jaksa tehdä huomenna niin joulutortut vuohenjuustolla ja viikunahillolla on myös oikein bueno vaihtoehto!


Yksi yö jouluun! Nöppönen on sanonut monta kertaa, että häntä saattaa vähän jännittää se joulupukki. Viime vuonna häntä pelotti, ei alkuun uskaltanut edes katsoa pukkia. Ei auttanut, vaikka pukki epähuomiossa sanoi useammankin kerran: ”Tule tänne papan, eikun siis pukin luo!” No, huomenna nähdään miten käy. Ainakin tänä vuonna hän nyt ymmärtää jo idean ja osaa odottaa pukkia. Itse sain jo avata yhden paketin, vaihdettiin Millan kanssa lahjat. Sain häneltä ehkä maailman söpöimmät lapaset (ja ne ketut on niin mun juttu!), vai mitä mieltä olette? Aivan ihanat! Milla on niin taitava. <3


Kettukarkki <3
Huippua ja rauhallista joulua kaikille, nauttikaa!
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!