Yhden aikakauden loppuEn olisi uskonut, että se näin yllättäen loppuu. Tuli aivan puskista, enkä olisi vielä halunnut päästää irti. Toinen osapuoli oli kuitenkin toista mieltä, turhaan yritin rimpuilla vastaan. 

Imetys on loppunut. En ole enää taaperoimettäjä. 

Hilppula päätti pistää pillit pussiin viikkoa ennen 1,5v –päiväänsä. Hän ei suostunut tissille neljänä peräkkäisenä päivänä, joten en sitten viidentenä enää edes kokeillut. Olisinhan kuitenkin tässä jossain vaiheessa alkanut miettiä lopettamista. Mutta että näin yllättäen! En saanut fiilistellä viimeistä imetyskertaa, kuten Nöppösen kanssa. Siitä kerrasta on kuvakin. Vaikka toisaalta toki on hyvä, että lapsi itse halusi vierottua rinnasta. Eipähän tullut ainakaan huono omatunto, jos lapsi olisikin jäänyt kaipailemaan imetyshetkiä.

Mutta nyt en sitten enää imetä ollenkaan. Kehoni on kokonaan minun, en ole raskaana enkä imetä. Onpa omituista. Viimeksi näin on ollut reilu neljä vuotta sitten, ennen kuin aloin odottaa Nöppöstä. (Plus se parin kuukauden ajanjakso siinä välissä, kun olin lopettanut Nöppösen imettämisen vuoden ikään ja ennen kuin tulin uudestaan raskaaksi.) 

En kokenut imetystä missään vaiheessa hankalaksi tai minua liikaa rajoittavaksi. Imetys oli ihanaa. Olen kiitollinen, että imetys onnistui niin hyvin molemmilla kerroilla. Ja vaikka parjasinkin noita maitolaitoksia (lue: tyhjiä nahkarukkasia) kovin sanoin täällä, niin olen kuitenkin tyytyväinen siihen hyvään työhön minkä ne tekivät. 

Mun pieni vauvani ei ole enää vauva. Hän on jo (erittäin voimakkaasti) tahtova taapero. <3 Apua tätä ajan juoksua!


Kaunis isopieni rakas <3
10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. <3 niin iso tyttö jo. Ja entäs Jymis, apua kun sekin on jo niin iso!

   Poista
 2. Täällä myös haikeat tunnelmat. Mun täytyi lopettaa imetys nyt vaikka lapsi olisi vielä jaktanut. Tytöllä ikää 1v8kk joten sinänsä en koe että olisi loppunut liian aikaisin. Todella haikea fiilis ja melkein itkettää kun ajattelen sitä tuhinaa rinnalla ja etten enää koskaan tule imettämään juuri tätä lasta. Kamalan haikeat fiilikset. Nytkun sanoit tuosta viimeisestä imetyskerran kuvasta niin tuli heti oli että vieläkö pitäisi yhden kerran imettää jotta saisin kuvan, maitoakin tulisi vielä.. Voi sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, kyllä on haikeeta kun ei enää pieni tuhise siinä ja katso silmiin. Uskon kyllä että tulen vielä joskus imettämään, mutta kuten sanoit niin juuri tätä lasta en enää koskaan. Nyyh :'( Ja Nöppösen viimeisestä imetyksestä kun on tosiaan kuva ja sitä sai fiilistellä, niin nyt tuntui pahalta kun en silloin tiennyt että tämä oli muuten viimeinen kerta. Mutta toisaalta, siis onhan se hyvä näin.. Ja viimeiseksi imetyskuvaksi jäi helmikuussa otettu kuva, joten ei siitä onneksi kovin kauan ole :) Sullakin tosi pitkä imetystaipale takana, vau!

   Poista
 3. Voi ei, mä odotan kauhulla sitä hetkeä, kun imetys loppuu :( en ole valmis vielä piiitkään aikaan lopettamaan, joten onneksi poitsu on vasta 9 kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imetys on kyllä niin tunteita herättävää ja erityistä <3 Onneksi sulla on vielä aikaa nauttia tuhinasta :)

   Poista
 4. Voih, varmasti haikeaa <3 Mutta Hilppulan kannalta tosi hyvä että vierottui itse :) Äideillehän nämä on ne kovimmat paikat yleensä ;) Aikamoisen työn on sun rintavarustus tehny, arvostan! Minusta ei olisi ikinä taaperoimettäjäksi, taidan haluta itsekkäistä syistä kehoni takaisin itselleni aikaisemmin :D Siis en todellakaan näe mitään pahaa taaperoimetyksestä <3 Jos edellisestä lauseesta sai sen kuvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana selittäjä oot :D Mulla ei kyllä ole ollut kiire saada omaa kehoani takaisin, en tiiä oonko jotenki outo :D Mutta toisalta nyt on jo aika pitkään päässyt kohtuu helposti vaikka lähtemään yksinkin jonnekin, kun ei ole enää ollut niin sidottu siihen tissiin (pulloahan Hilppula ei huolinut). Ja nyt viimeiset muutaman kuukauden olen imettänyt kahdesti päivässä ja sitten vain kerran päivässä, joten olihan se aika vähäistä toki tässä vaiheessa. Eikä tissillä malttanu pitkään yleensä hengailla. Mutta siis voi, silti <3

   Poista
 5. Meilläkin imetys loppui oikeastaan pojan omasta tahdosta, 7kk kerkesin imettää :) Oli kyllä outo fiilis kun se loppui, mutta oikeastaan olin ihan tyytyväinen, sillä meillä imetys oli takkuillut jo kauan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuitenkin hyvä että lapsi itse siitä vierottuu, ihan molempien kannalta :) Ja todellakin tuntuu oudolta alkuun, mutta sun tapauksessa varmaan myös tavallaan vapauttavalta jos kaikki ei ole mennyt ihan ongelmitta. Meillähän ei kuopus huolinut pulloa ollenkaan ensimmäisten muutaman kuukauden jälkeen (alkuun siis huoli jos olin jossain menoissa). Että sinänsä hyvä kun tissi sitten kelpasi hyvin ja ongelmitta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!