Kysymyksiä ja vastauksia x33


Mä olen toivottoman huono tarttumaan haasteisiin, joita blogeissa kiertää. Siis oikeasti, olen joka kerta otettu että juuri minua on ajateltu, mutta sitten kuitenkin unohdan kohta koko haasteen. Vaikka eräästäkin haasteesta sain en vain yhtä, vaan kaksi uutta ystävää oikeasti päivittäiseen elämään! Annaan ja Maariaan en olisi tutustunut paremmin ilman Ilahduta bloggaajakaveriasi –haastetta

Tämän haasteen minulle heitti jo aikaisemmin ihana Skribentti Hei meillä valvotaan –blogista (joka muuten kolahti minuun heti nimen nähdessäni, kenties koska meilläkin todellakin valvotaan) sekä myös Uraäidin ruuhkavuodet. Enpä ole edelleenkään vastannut! Nyt sain jo kolmatta kertaa haasteen Lapsellista –Annalta, joten pitäisikö vastata vihdoin? Johan se on aikakin. To do –listani on nolon pitkä, aloitan tästä kun ei just nyt esim. matikan kertaus jostain syystä oikein nappais. :D


*********************************************************************************************************************************


Tässä on ensin Annan kysymykset, sitten Skribentin ja lopuksi Uraäidin ruuhkavuosien. Tämän urakan jälkeen en jaksa kyllä enää itse keksiä kysymyksiä, joten haastetut vastatkoon vaikka näistä yhteen settiin.


1. Mikä on tärkein päivärutiinisi?
Instagram. :D No ei. Tai siis joo, mutta.. Mulla ei oikeastaan ole tarkkaa rutiinia esim. aamukahvissa, en vieläkään juo kahvia päivittäin vaikka sitä olenkin opetellut vireystila-syistä hörppimään. Ehkä juttu jonka teen joka päivä samalla tavalla, on kasvojen pesu. Pesen aina meikit illalla, ja vaikkei meikkiä olisi ollutkaan niin puhdistan silti kasvot huolellisesti. Niin pitkään oon kärsiny iho-ongelmista, ettei tulis mieleenkään mennä pesemättömin kasvoin nukkumaan. Ei vaikka tulisin klo 5.45 kotiin baari-illan jälkeen (aivan tuulesta temmattu esimerkki, köh).


2. Paras kirja, jonka olet lukenut. Miksi?
En kyllä pysty parasta valitsemaan. Oon lukenu paljon enemmän lapsena ja nuorena kuin aikuisiällä, varsinkaan lasten jälkeen. Mutta edelleen nautin kyllä, kun löytyy joku oikein hyvä tarina johon uppoutua (varsinkin kesällä auringossa, ahh). Hyviä kirjoja on ollut ainakin monet Joy Fieldingin ja Karin Alvtegenin psykologiset jännitykset, Torey Haydenin kirjat on koukuttaneet ja myös Twilightit on kirjana parempia kuin elokuvina (no mikä ei?). Viimeksi olen lukenut ehkä Annamari Marttisen Eron ja Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän. Molemmat oli hyviä! Seuraavaksi aloitan Eve Hietamiehen Yösyötön.


3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?
Olen elämässäni matkustanut niin vähän, että kysymys kuuluu mihin en haluaisi matkustaa? :D Thaimaa, Karibia, molemmat Amerikat, Dubai, Afrikka, Italia, Kreikka, Kroatia… Voisin lähtee melkein minne vaan jos raha riittäisi. Englannissa olen käynyt kyllä, kahdestikin, mutta voisin mennä uudestaan. Ja esim. joku Skotlanti! Kuten sanottua, minne vaan.


4. Haluaisitko asua ulkomailla? Miksi?
Vaikka haluaisinkin matkustella, en silti haluaisi asua ulkomailla ainakaan pidempää aikaa. Vaikka puoli vuotta tai vuosi vielä menisi ja se olisi oikeasti ihanaa, mutta en pystyisi muuttamaan lopullisesti pois Suomesta (tuntuu olevan vaikeaa lähteä edes tältä kotikadulta, missä olen kahdessa eri numerossa asunut lähes tämän 26 vuotta :D).


5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, mikä se olisi? Lasten/oma?
Nöyy tämä on niin vaikea. En ole millään tavalla muodikas ja vaatteet on mistä lie, varmaan henkkamaukalta suurilta osin sekä Vero Modasta. Paha sanoa kyllä, kun esim. farkkuja en todellakaan löydä näistä edellä mainituista kun mun ahteri ei mahdu niihin. :D Lasten vaatteet on myös pääasiassa luokkaa Lindex, H&M ja Name It, jotain PoPia myös löytyy ja tämän hetken lempparimekot on Neenuskan rusettimekot, jotka ostin Lapsimessuilta. Noshilla on kyllä ihania vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin! Ja mun mekkosuosikit on Lumoanilla, ahh ne on ihania. <3

Hilppula tykkää mekoista! Tämän mekon Hilppula bongasi eikä päältään luovuttanut, Äitilandian Neidiltä lainassa siis. :)
6. Lempikukkasi?
En oikeastaan ole kukkaihminen. Siis onhan ne ihania maljakossa, mutta usein pöytäkin on niin täynnä rojua ettei se maljakko sieltä edes erotu. :D Tykkään ruusuista ja tulppaaneista, ja pionit on kuvissa aina ihania! Myös orkidean oksat on kauniita (siis sellaiset missä on monta kukkaa siinä oksassa). Mutta harvion meillä on kukkia, Mieskään ei niitä enää samaan tahtiin kanna kuin männävuosina.


7. Tärkein periaatteesi äitinä?
Haluaisin, että lapsilla olisi aina tunne siitä että he ovat ykkösiä. Mikään muu ei ole tärkeämpää. Haluaisin, että heillä on aina turvallinen ja luottavainen olo kertoa mitä tahansa ilman pelkoa tuomitsemisesta. Haluaisin olla heidän aikuistuessaankin ensimmäinen, joille he soittavat murheissaan tai iloissaan (kuten itsekin teen omille vanhemmilleni, heti Miehen jälkeen toki :D). Haluaisin, että heille on itsestäänselvyys saada tukea ja rakkautta minulta ja meiltä vanhempina, oli tilanne mikä hyvänsä.


Äitilandiassa Jymypullan 1v synttäreillä hienona


8. Oma juttusi, josta et luovu?
Instagram kävis tähänkin. :D Mulla ei oikeestaan oo ehkä semmosta omaa juttua. Ei ole mitään ”oikeata” harrastusta. Tämä blogin kirjoittaminen on nyt ollut yli puolen vuoden ajan elämässä, mutta tiedä sitten kauanko tätä jatkaa. Kaipaan kuitenkin nykyisin enemmän omaa aikaa ja rauhaa kuin ennen, ja onneksi sitä myös saan. Ehkä siis se on mun juttu, että pääsen myös ilman lapsia pois kotoa. Kavereiden kanssa tai vaikka combattiin. Viihteelle tai muuten vaan kälättämään syntyjä syviä.


9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi? Miksi?
Lasten syntymät tietysti ovat olleet niitä mullistavimpia kokemuksia, mutta myös hääpäivä oli erityinen. Meidän häät oli ihanat, siis ihanat. <3 Kihlautuminen on myös erittäin selvänä mielessä polvistumisineen, kuten myös Mies hakemassa minua ensimmäisille oikeille treffeille ruusu mukanaan. Toisaalta muistan myös selvästi ensimmäiset sanani Miehelle (koska ne oli niin huvittavat että kaikki nauroivat ja nauravat edelleen :D) ja ensimmäisen kahvilla käynnin, kun kälätin kolme tuntia ja Mies hörppi paniikissa teensä melkein ykkösellä alas. Miehen lakkiaislahjaksi (kaulakorun lisäksi) antamat 18 valtavaa ruusua ja muutto ensimmäiseen yhteiseen kotiin. Meidän koiran Minnin katoaminen uutena vuotena (kun säikähti raketteja) ja Miehen lohdutus kun vain itkin loputtomasti (koira löytyi ehjänä vuorokauden jälkeen!). Nyt kun alkaa miettiä, näitä hetkiä on monia. Niitä ilmeisiä, kuten lasten syntymät, mutta myös sellaisia pieniä juttuja jotka ovat jääneet mieleen, kuten vaikka toisen koiramme Muusan hakumatka ja ensimmäinen ilta kotona. Nyt ihan itkettää, taas.


10. Oletko kenkä- vai laukkuihminen?
En oikeastaan kumpaakaan, mutta enemmän kuitenkin kenkätyyppiä. Molemmissa on se hyvä puoli että jos turvonnut peilikuva ei näytä missään vaatteissa hyvältä, niin kengät ja laukku on silti aina buenot. Mulla on yksi luottolaukku jota käytän oikeastaan aina, nahkainen Adax. Kenkiä on useampia, mutta ei kuitenkaan älytöntä määrää. Ja niistäkin käytän silti aina samoja. :D


11. Lempipuuhasi kesällä? Aikuisten/lasten kesken?
Rannalla hengaaminen, lasten kanssa tai vaikka ihan yksin hyvä kirja kädessä. Viime kesänä oli ihanat helteet ja asuin puistoissa/rannalla lasten kanssa piknik-eväiden kanssa Helenan porukan seurassa. Myös mökillä grillaaminen on parasta, ja puusauna sekä järvi. Ylipäätään lämmöstä nauttiminen.


Voi kesä ja helteet <3

*********************************************************************************************************************************


Sitten Skribentin kysymykset ja mun vastaukset:


1. Mikä instrumentti on sinulle tärkein?
Noh, oikeastaan en nyt voi sanoa että mikään olisi kovin tärkeä. Pianoa olen soittanut, mutta en enää vuosiin kunnolla. Ajoittain tulee kyllä edelleen fiilis, että voisi vaikka jotain soittaa ja laulaa, kuten tein esim. ukin hautajaisissa alkuvuodesta. Mutta sen jälkeen en ole tainnut taas pianoon juuri koskea. Laulaminen on parempaa kuin soittaminen.


Sain pianon vuonna -962. Onko sinulla syömisen/ruoka-asioiden suhteen jokin periaate?

Lapsille haluan opettaa, että kaikkea ei ole pakko syödä mutta että kaikkea olisi hyvä maistaa (ja mielellään useamman kerran). Itsehän syön lähes mitä vain ja paljon. :D


3. Huonoin kirja ikinä?
Jaa nyt on kyllä vielä vaikeampi sanoa kuin sitä parasta kirjaa. Huonoin.. Joitain kirjoja olen joskus aloittanut enkä ole jaksanut loppuun lukea. Ei nyt tule kyllä mieleen niitä, eivät ole vakuuttaneet.


4. Kuinka usein peset tyynysi?
Apua tämä on nolo. :D Siis sain tyynyni joululahjaksi varmaan kolme vuotta sitten ja en ole ihan varma, että onko sitä pesty kertaakaan. Ahhahaa voi elämä. :D


5. Kuinka paljon lapsesi istuu näytön äärellä?
Joinain päivinä ei ollenkaan, joinain päivinä pari tuntia (pätkissä). Tässä meillä ei ole mitään tarkkaa rajaa tai periaatetta, vielä ei olla koettu että olisi ollut liikaa (jatkuvasti siis).


6. Käytätkö vöitä?
En oikeastaan, vihaan vöitä housuissa. Saatan käyttää joskus ohutta vyötä mekon päällä, mutta esim. farkuissa en tykkää yhtään.


7. Onko sinulla nyt jotkut juna/lentokone/laivaliput varattuna tuleville reissuille?
Ei ole, mutta kenties jotain suunnitelmaa on tulossa heinäkuun varalle. Ehkä, toivottavasti!


8. Mitä olet askarrellut viimeksi?
Maarian pojalle 3v. synttärikortin, jossa oli dinosaurus. :D En ole mitenkään kätevä käsistäni..


9. Minkä värisessä talossa et haluaisi asua?
Enpä ole miettinyt! Ehkä jossain tummassa ja synkässä.


10. Jos sinun pitäisi ostaa kymppitonnilla vain yhtä, samaa jotakin, mitä se olisi?
Ai kauheeta mitä kysymyksiä. :D Luulen että ostaisin, tai siis Mies ostaisi kun tietää niistä jotain, osakkeita. Eli säästöön. Tai sitten remontti/sisutushommaa jos se käy vastaukseksi, ei tosin olisi sitten ihan just yhtä ja samaa. :D


11. Arvioi, montako kertaa olet joutunut käymään päivystyksessä elämäsi aikana?
Itseni takia ei nyt tule mieleen yhtään kertaa, siis ainakaan niin että muistan. Joskus pienenä kyllä minua on käytetty päivystyksessä kun olen pudonnut sängyltä ja mennyt hengettömäksi, kuten meilläkin nyt Hilppulalle taannoin kävi. Lasten takia olen käynyt varmaan ehkä nelisen kertaa? Tuo Hilppulan putoaminen oli yksi ja sitten Nöppösen kummallisten oireiden takia muutama kerta yli vuosi sitten.


*********************************************************************************************************************************


Uraäidin ruuhkavuodet kysyy:

1. Mieluisin kevätpuuhasi?
Auringosta ja lämmöstä nauttiminen. Ulkoilu on kivempaa vähemmissä vaatteissa.


2. Ensimmäinen asia, jonka teet aamulla?
Katson, onko yön aikana tullut viestejä. Saatan myös selata instagramin (kenties riippuvuus? :D)


3. Missä paikassa bloggaat (nyt ja yleensä)?
Meidän olohuoneessa on työpöytä ja pöytäkone. Meillä ei ole läppäriä, joten aina tässä samassa paikassa.

4. Nimeä kolme blogia, joita seuraat säännöllisimmin?
No live-elämän ystävieni blogien (Äitilandia, Hulivilini, Aino ja tuhmat luistimet) lisäksi seuraan säännöllisimmin ehkä eniten näitä: Y Tu Mamá También, Lapsellista, Mamma rimpuilee, The Realm of Maria, Perillä, & Something daily, Mistä on pienet pojat tehty, Puutalobaby, Valeäiti. En pystynyt valitsemaan kolmea, siis oon niin koukussa haha. :D


5. Miten liikut?
Liian vähän! Käyn ehkä kerran viikossa combatissa, joskus salilla. Ja välissä voi olla pari viikkoa etten tee mitään.


6. Lakkaatko varpaankynsiäsi?
Kesällä saatan laittaa kerran lakan ja siinähän se sitten haalistuu. :D


7. Rakkain sisustuselementtisi?
Meillä ei oikeastaan ole sisustusta. On vain tavaraa (Ikeaa) työnnettynä yhteen. Ihailen koteja, joissa on hieno sisutus ja kaikki sopii harmonisesti yhteen. Meillä ei ole sellaista. Mutta mitähän tähän nyt sanoisi.. Meillä on olohuoneessa takka ja tiiliseinä, siitä tykkään kyllä. Lapsuudessani takassa poltettiin paljon kynttilöitä (siis olen asunut tässä asunnossa ikävuodet 7-18 ja nyt taas 24-) ja se oli aina tunnelmallinen. Irrallisena tavarana tykkään mun raskauskuvista, tosin vasta esikoisen odotuksen kuvat on kehitetty että kuopuksen kuvia odotellessa. :D Hieno(t) esine(et) hyllyssä on Nöppösen ristiäislahjaksi saamat töppöset, jotka on tehty kalan nahasta. Kyllä, luit oikein. Siis kalan nahasta. Veljeni kihlattu teki töppöset itse kolttasaamelaisten perinteisellä tekniikalla ja ne on upeat!
8. Kuinka korkeilla koroilla kuljet?
Kuljen paljon tennareissa ja balleriinoissa ja muutenkin matalissa kengissä, mutta korkoa löytyy myös. Enimmillään korkoa on ehkä noin 8cm.


9. Unelmasi?
Olla kokonaisvaltaisesti onnellinen. Että elämä riittäisi tässä ja nyt, eikä tarvitsisi aina tavoitella jotain muuta ja miettiä että ”jos saisin/pääsisin/osaisin..” Oma perhe on toteutunut unelma, joskin toivon saavani vielä joskus tulevaisuudessa kolmannen lapsen. Unelmoin myös ammatillisen intohimon löytymisestä ja matkustelusta, sekä omakotitalosta.


10. Kesälomasuunnitelmasi?
Rantaa, puistoa, mökkiä. Mahdollisesti reissu ystävien kesken (ilman lapsia).


11. Paras kosmetiikkatuotteesi?
Ella Bachen Creme Allantoine on huippu kosteusvoide.No huh huh! Onnittelen jos joku jaksoi lukea tänne asti, liekköhän kukaan kehtasi. :D Haastan mukaan seuraavat blogit: Y Tu Mamá Tambien, Kasvukausi ja Sydämen asialla. Jos jaksatte vastata, niin valitkaa vaikka yksi setti näistä kysymyksistä. :) 16 kommenttia

 1. Nyt heti noottia: unohdit mun kysymykset! :D hahaha mäkin haastoin sut siinä "moi olen Maaria" postauksen lopussa! :'D

  Luin kuitenkin, kyllä mä toivun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NOUUU niin noloo! Apua! Vajoan maan alle täällä parhaillaan. En ehkä kehtaa nähhä sua ens viikolla. Tai ikinä. Tää oli ny tässä.

   :D:D<3

   Poista
 2. Älä välitä Tiina, mä olen tehnyt haasteoharit myös. Näitä sattuu! :)

  Ihania vastauksia ja IHANIA KUVIA!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa juuri mieleen että en sitten ikinä tehnyt sitä sulta saatua laukkuhaastettakaan, apua :DD

   Poista
 3. Hyvin jaksoi lukea :-) kiva, että vastasit :-)

  VastaaPoista
 4. Luettu :)
  Tällaiset on mielenkiintoisia lukea, kun immeisen tullee kerrottua semmosia juttuja mitä ei ehkä muuten tulisi :) Instagram taitaa täälläkin olla aamun eka rutiini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhahaa siellä toinen instan orja :D Se on oikeesti niin koukuttava!

   Poista
 5. Haha mie mietin haastavani sut kanssa mut en sitte uskaltanukaa :D

  VastaaPoista
 6. Tuo Hietamiehen Yösyöttö on tosi hyvä ja se kakkososa Tarhapäivä ehkä vieläkin parempi, suosittelen! :) Mäkin oon saanut tän kysymyshaasteen jo monelta bloggaajalta, nyt pitäis vaan saada tartuttua tähän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu pitääkin lukee sitten tuo toinenkin! Hyvää oon kuullu tuosta Yösyötöstä, vielä kun malttaisi tarttua siihen kunhan tuo meidän seuraama sarja The Blacklist saadaan päätökseen (ja ennen kuin aloitetaan Orphan Black ja sittenhän tulee jo kohta OITNB.. Oh no mikä sarjojen orja :D).

   Poista
 7. Kiitti ja tätä oli kiva lukea! Mä nappasen vaikka nuo ekat Annan kysymykset ja teen sen heti nyt, ellei mini herätä taas.. Äsken jo sain pomppia ees taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh on jääny huomaamatta tämä kommentti! Mut siis joo, kiva kun vastasit tähän haasteeseen. Ja vielä niin nopeeta, mullahan meni tyyliin kuukaustolkulla :D

   Poista
 8. Mä oon tosi huono tekemään näitä haasteita, unohtelen niitä jos en heti rupee tekee! :D Sit kauhee morkkis, kun en enää 3 kk myöhässä kehtaa tehdä... Oli muuten tosi paljon samoja juttuja, mä oon kans ihan jotenkin kuutamolla kaikista merkeistä, ei kiinnosta kauheesti vaatemerkit ym. :/ Pianoa oon soittanut vaikka kuinka monta vuotta, mutta nyt viime vuodet on ollut aika hiljaista sillä saralla, mäkin tykkään enemmän laulaa. Ja mooni muu kohta! Nuo sinun tytöt on kyllä niin suloisia etten kestä <3 Ihanat hamoset, pakko hommata tuommoinen rönsyilevä Islallekin joskus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi sama, sitten ei enää kehtaa tehä myöhemmin :D Noi tyllihameet on ihanat, ostin ne Nöppösen satubaletin joulunäytökseen. Siis Hilppis ei tietty tanssinu mutta pitihän silläkin olla kunnon röyhelöt :D Tyllihameet <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!