No en päässytSinne kouluun nimittäin. Täytyy sanoa, että kyllä se harmittaa! Ei siksi, että olisin halunnut jo pois kotoa lähes neljän vuoden kotiäitiyden jälkeen. Ei, koska kotona on ihanaa edelleen. Mutta. Harmittaa, koska nyt tuntuu taas toivottomalta: olen huono, en päässyt, en tule pääsemään, mitä oikein kuvittelin kun luulin pääseväni. Ärsyttää kun alan heti piiskata itseäni maanrakoon, mutta siltä se vaan tuntuu. 

Ehkä olisi ollut helpompaa, jos pääsy olisi jäänyt vaikkapa matikasta kiinni. Mutta ei, luetun ymmärtämisessä ja muissa kirjallisissa osioissa pärjäsin ihan hyvin, mutta en ole ilmeisesti psykologisesti pätevä sairaanhoitajaksi. Siis mitä ihmettä?! Sosiaalisista valmiuksista vajaa puolet pisteistä? Minut hylättiin. Siis ei jäänyt muutamaa pistettä vaille, vaan tulos oli hylätty. Enpä olis uskonu.

Valintakokeiden jälkeen minulla oli tunne, että olin ehkä liian rehellinen. Mutta toisaalta ajattelin, että pitäähän sitä totuuden mukaisesti vastata. No, näitä vastauksia he eivät selvästikään kaivanneet. Ehkä en sitten oikeasti sovellukaan sille alalle, vaikka luulin olevani sellainen persoona. En tiedä. Tuntuu jotenkin toivottomalta.

Syksyllä käyn kuitenkin hakemassa terveydenhoitajaksi, vaikka sama pääsykoehan siihenkin on. Se oli mulla  ensisijainen toive alun perinkin, nyt vaan ei ole kovin suuret odotukset enää. Huoh.

No mutta. Tämä kyllä harmittaa, mutta onneksi maailmani ei kuitenkaan kaadu siihen. Oon ollu viime päivinä (paitsi tänään oli surullinen päivä, siitä varmaan myöhemmin lisää) jotenkin kumman hyvällä mielellä, Mieskin oikein huomautti siitä tässä eräänä iltana. Oon ollu kärsivällinen enkä ole hermostunut lapsiin normaalilla temmolla (se on oikeesti omituista :D). Että #kyltäätästä ja eteenpäin vaan, saanpahan jatkaa kotona maailman rakkaimpien kanssa. <3 


18 kommenttia

 1. Tsempit. Täällä toinen feilattu (vai feilannut...). :D

  VastaaPoista
 2. Häh! En ookkaan kuullut, että tuollainenkin voi tulos olla. Mitähän se sit niinku tarkottaa? Hylätty millä perusteilla, mikä ois pitänyt olla toisin? Hae ihmeessä uusiks, ja ehkä sä sovit paremmin ennaltaehkäisyn eli terkkarin töiden puolelle haastattelijoiden mielestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin liian epävarma, alistunut, epätasapainoinen, lannistuva, negatiivinen. Ilmeisesti. Otin tuon 19e maksavan syvemmän analyysin tuloksista siis, helkkari kun rahastaavat silläkin :D Mut joo pitää kokeilla siihen terkkaan ja yrittää vastata positiivisemmin ja olla itsevarmempi :D Haastattelusta sain vähän reilu puolet pisteistä eli tulkitsen tän hylkäyksen nyt niihin psykologisiin testeihin ja luonteenpiirteisiin.

   Poista
 3. Höh! Silloin kun itse hain aikoinani sairaanhoitajaksi niin meillä ei ollut haastatteluja ollenkaan mikä oli musta vähän outoa.. Ja kyllähän sitä luulisi että he arvostaisivat rehellisyyttä! Varmasti sovellut alalle, hae vaan uudestaan seuraavalla kerralla mikäli ala oikealta tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää hakea vielä, kyllähän tämä tulos yllätti! Siis en nyt mitenkään varma ollut pääsystä, mutta en kyllä hylättyä odottanu.. Tuohon ylle vastasinkin tarkemmin mikä ilmeisesti meni vikaan.

   Aika jännä kyllä, mutta ei oikeestaan käyny ees mielessä että en soveltuis alalle, vaikka tämä olikin tuomio. Jotenkin ehkä vielä enemmän tuli sellanen että "no helekkari ihan varmasti pärjäisin" -fiilis. :D

   Poista
  2. Hei älä lannistu!
   Itse en päässyt lähihoitajaksi opiskelemaan, mutta puolen vuoden päästä pääsinkin kätilöksi opiskelemaan! Eka käynti tuon tyyppisissä pääsykokeissa toi kokemusta ja varmuutta.

   Poista
  3. Joo se on kyllä totta, silloin en tiennyt yhtään mitä on tulossa. Nyt osaa paremmin varautua. Jospa ens kerralla ei hylättäis! :D

   Poista
 4. Jos lohduttaa, niin hain aikoinaan kahteen muotoilukoulutukseen, toisesta jäin ihan naurettavan kauas rajasta, jolla olisi päässyt sisään (en tiedä mikä meni pieleen, mutta muistan hermoilleeni ihan hitosti :D ), toiseen pääsin sisään ihan heittämällä. Joskus ne pääsykokeet ei vaan natsaa, eikä mene putkeen, mutta ei sitä silti ole mitenkään epäsopiva alalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä silti edelleen uskon että voisin olla hyvä alalle, vaikka tämä tuomio tulikin :D Olihan siinä jotain perääkin, eipä sillä. Tuonne Heinille ylle vastasinkin mikä siinä ilmeisti oli vikana. Mutta silti, hylättyä en kyllä odottanu! Pitää sitten yrittää olla terkkakokeessa positiivisempi ja itsevarmempi jos sitä kerta vaaditaan :) (siis kirjallisissa, ei haastattelua hylätty)

   Poista
 5. Tääääh?! No kyllä ainakin mun mielestä sovellut :) Höpsistä, se voi olla niin haastattelijastakin kiinni, että toimiiks kemiat jne., ei muuta kuin syksyllä uusiks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä uusiks kyllä :) Ja sillon on onneks se terkkahaku mihin halusinkin ennemmin ku sairaanhoitajaks. Mutta saapa nähhä.. Täytynee yrittää vastata eri tavalla, vähän kaunistellen luonteenpiirteitä? :D

   Poista
 6. Voi kyllä sä pääset vielä! Älä luovuta :) mä pääsin terkkariksi varasijalta 4. Ja yksi luokkalainen joltain sijalta 20! Mulla meni kans haastattelu penkin alle. Taisin säikähtää liikaa kun meillä oli kaks haastattelemassa ja ne oli oikeen "hyvä poliisi, paha poliisi" asetelmalla siinä. Se toinen oli niin suorasanainen ja taisi tahallaan leikkiä vähän rivien välistä ilkeää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho onpa päässy pitkäääältä varasijalta! Meillä oli yks haastattelija joka ei hirveesti kyselly, sellasen esitäytetyn lomakkeen pohjalta vaan. Haastattelua siis ei hylätty, vaan noi kirjalliset testit missä tutkittiin luonteenpiirteitä. Tuonne ylle Heinille vastasinkin tarkemmin. Mutta jotenkin ikävää just että en olevinaan pärjäisi työssä, näitä vastauksia luonteenpiirteistä on vähän hankalampi muuttaa "parempaan" kuin kerrata vaikka matikkaa..

   Poista
 7. Voi kurjuus. Luin väärässä järjestyksessä uudet postit. Reissuhan tulee sitten tässäkin mielessä hyvään kohtaan! Nollaat kurjat fiilikset ja sitten leuka pystyyn! Olet varmasti alalle ihan oikea tyyppi! :) onneksi ei ollut mikään pakkorako, vaan vielä on se kotiäitioptio. Nyt vaan uudella tarmolla syksyn pääsykokeisiin. Ennemmin tai myöhemmin ovet aukeavat kyllä!

  -jules

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, reissu tulee kyllä hyvään saumaan! Mutta tosiaan hyvä tilanne että sinänsä ei haittaa kotiin jääminen, ikävempi olis jos olis ollu mielenterveydelle ehdotonta päästä pois neljän seinän sisältä :D Mutta ei, ihan hyvä näin (jos en olis heidän mielestä epäsopiva alalle, murr). Tuonne ylle vastasinkin Heinille tarkemmin, mikä siinä ilmeisesti meni vikaan. Huoh. Mutta toisaalta, kiva olla vielä kotona ja Hilppiksellekin olin onneks hakenu varalta kerhopaikan niin hän pääsee sinne sitten harjottelemaan hoitoon jäämistä pariksi tunniksi :)

   Poista
 8. Älä lannistu! Mä hain kans kerran sairaanhoitajaksi, tosin en silloin ollut ihan vakavissani liikenteessä kun en edes halunnut vielä opiskelemaan ja olinkin sitten jollain sijalla miljoona eli en todellakaan tullut valituksi. Puoli vuotta myöhemmin hain terkkariksi joka oli minullakin se "lähempänä sydäntä" ja olin 4. Paras kaikista hakijoista :'D ja nyt onnellisena ja mielestäni hyvänä terkkarina teen nyt jo 3. Vuotta täysipainoisesti töitä opiskelun jälkeen :) tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, ihana menestystarina! Just noin minäkin toivoisin käyvän! Mullakin se terkkari oli kuitenkin se varsinainen toive, olisin vaan sairaanhoitajana voinu alottaa kun kuitenkin opinnot alkaa samalla tavalla. Jospa sitä ens kerralla paremmin pärjäis! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!