Kaksi nyt ja kaksi vuotta sittenKuopus täytti syyskuussa kaksi vuotta. Kaksi! Hän on omalla tavallaan niin reipas ja iso, mutta kuitenkin vielä mun vauva. Hän puhuu lauseita, kiipeilee, laulaa ja tanssii, piirtää ja maalaa. Hän pukee osittain itse (niin halutessaan) ja rakastaa legoja. Hän hoitaa nukkejaan, rakastaa tyllihameita ja isosiskon kylpytakin vyötä (kyllä). Hän on maaninen pillimehun, rusinoiden ja viinirypäleiden perään ja suosikkiohjelma on Musarullaa. Hän ihailee isosiskoaan yli kaiken ja seuraa tätä vaikka kuuhun.


Hippiäisellä oli 2v neuvola viime viikolla. Terveydenhoitaja kysyi, että muistanko ikätasoiset jutut esikoisesta vai haluanko ottaa lippulappusia 2-3 vuotiaan kehityksestä mukaan. Pysähdyin miettimään: enhän minä muista ollenkaan, millainen esikoinen oli tässä iässä! Ei mitään havaintoa miten hän puhui, mitä me tehtiin, mistä hän tykkäsi erityisesti. Hämäriä muistikuvia etutavuilla puhumisesta, puistoilusta ja palapeleistä. Mitä silloin sitten oli eri tavalla? No pikkusisko syntyi ja esikoisesta tuli yhdessä yössä iso tyttö. Silloin sitä odotti hänen osaavan vaikka mitä, ”olethan jo isosisko”, vaikka nyt saman ikäisenä Hippiäinen tuntuu valovuosia pienemmältä. Aika järkyttävää. Ja sitten en edes muista mitään, koska väsykooma. Enkä vielä silloin kirjoittanut asioita ylös, minkä takia aloitin bloggaamisenkin.

Jotenkin niin surullista, miten äkkiä unohtaa. Ne silloin niin hauskat jutut unohtuu, ne vaiheet ja hassut tavat. En muista, millainen tyyppi lapseni oli kaksi vuotta sitten.

Onneksi on kuvia ja videoita. Onneksi on Mies, jonka kanssa välillä mietitään: ”Muistatko, kun Nöppönen aina tirsotti kuvissa ja tanssi Jukka Poikaa? Kun käytiin ensimmäisen kerran eläinpuistossa ja siistein juttu oli kanat? Kuinka hän iloitsi pikkuisesta vauvasiskosta?”


Nöppönen 2v vuonna 2013

No sen muistan, että molemmat ovat aina olleet maailman rakkaimpia. Vaikka rankkaakin on ollut, ei sitä rakkautta ole tarvinnut koskaan epäillä. <310 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Minustakin! Onneksi tytöt malttaa poseerata (ehkä pitää lahjoa muumikekseillä :D) <3

   Poista
 2. Kyllä ovat söpöjä, samannäköisiä kovastikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä niin söpöjä <3 Ja ihmeen hyvin malttaavat olla kuvattavana! Varsinkin jos lahjoo muumikekseillä :D

   Poista
 3. Ihanat kuvat taas! Tuo missä Hippiäinen on vauva <3 Söpöläiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se Hippiäinen on niin pieni ollu <3 Sillon jo kahtonu ihaillen isosiskoo :)

   Poista
 4. Todella ihana postaus ja voi että, kun sulla on niin todella kauniit tytöt. Ihan äitinsä näköiset =)

  Mulla on blogissa sulle haasteen poikanen, josko sua kiinnostaa osallistua ;)

  http://mammalaiffii.blogspot.fi/2015/10/11-kysymysta-elamastani.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat kyllä kauniit tytöt <3 Joskus ihan hämmästyy että hittolainen miten kauniit lapset minusta onkaan voinut tulla!

   Ja kiitos, pitää käydä kurkkaamassa! Hivenen on ongelmia jaksamisen kanssa, ihan järkyttävät yölliset yskät on lapsilla niin unet on olleet aika vähissä.. Mutta käyn kurkkaa! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niinpä <3 Onneks on nykyään helpompi räpsiä kuvia, ei oo minun saati vaikka vanhempieni lapsuudesta ihan samoja määriä otoksia :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!